معرفی دستگاه های جدید سرمایشی

معرفی آخرین مدل سیستم های سرمایشی و تهویه مطبوع 

دستگاه جدید GHP

 از اقتصادی ترین  سیستم  سرمایشی  محسوب میشود که برای واحدهای تجاری ، اداری ، مسکونی و …..  مناسب است  زیرا مجهز به کمپرسورهای سرعت متغیر بوده و همینطور سوخت دستگاه  GHP  از گاز طبیعی میباشد  بنابراین  جهت  راه اندازی این سیستم   و فرمان فن ها برای کار کردن  به برق محدودی نیاز میباشد.

سیستم های VRF

 این سیستم ها در مقایسه با چیلر سرعت بالاتری  داشته که  باعث میشود تا هزینه های اجرا و نصب کاهش یابد . vrf ها باعث تنظیم نمودن رطوبت هوا ، سرعت بخشیدن به  جریان هوا و همچنین پاکسازی هوا  میشوند .


 دستگاه های زنت (Zent)

زنت (به انگلیسی Zent) دستگاه  دو منظوره ای است  که سرمایش و گرمایش  محیط  را تنظیم میکنند  و کاملا  مطابق با شرایط آب و هوایی ایران طراحی شده است . زنت ها  قادر به تامین تولید هوای گرم و مطبوع در زمستان و هوای خنک و دل‌پذیر در فصل تابستان میباشند. زیرا  از دو قسمت گرمایش و سرمایش  تشکیل شده و همچنین قابلیت تنظیم  رطوبت  را دارند 


دستگاه اکونوپک

دستگاه اکونوپک ، سیستم یکپارچه سرمایشی و گرمایشی که مجهز  به کوره حرارتی و ایرواشر میباشد .  ایرواشر به کمک  مکانیسم تبخیری باعث خنک شدن هوا میشود ؛ کوره حرارتی نیز از منبع گاز شهری یا جریان برق استفاده کرده و حرارت تولید میکند .اکونوپک ها از لحاظ اقتصادی کاملا مقرون به صرفه بوده  و از هزینه های ساختمانی  تا حد زیادی میکاهند.


چیلر

از مهمترین ویژگی های چیلر به موارد زیر میتوان اشاره کرد :

مزایا:

  1. ظرفیت بالا جهت تهویه هوای محیط‌های بزرگ   
  2. اختصاص فضای کوچک جهت نصب 
  3.  سادگی و پیچیدگی کم بر خلاف  سایر سیستم‌های سرمایشی در تأسیسات داخلی
  4. قابلیت نصب  سیستم تصفیه  بر روی دستگاه 
  5. قابلیت نصب  انواع سیستم‌های ترموستات بر روی دستگاه 

معایب:

  1. نصب دستگاه را باید به متخصصین تعمیر و نصب بسپارید.
  2.  نسبت به سیستم‌های سرمایشی دیگر  هزینه ی بالاتری دارد.
  3. مصرف زیاد انرژی در این دستگاه بر خلاف  مدل‌های دیگر سیستم‌های تهویه مطبوع 

مزایای استفاده از چیلر

چیلر ها از  جمله ی  بهترین و پر کاربرد ترین تجهیزات  در ایجاد سرمایش و گرمایش  میباشند که اخیرا بسیار موردتوجه و استقبال مردم قرار گرفته اند .در واقع  چیلرها  نوعی پمپ گرمایی هستند که از فضای داخلی گرما را جذب کرده و به کمک  برج خنک کننده یا کنداسور هوایی آن را به فضای خارجی هدایت می کنند.

فواید استفاده از چیلر چیست؟

از جمله فولید استفاده از سیستم های تهویه  میتوان به صرفه جویی در مصرف انرژی الکتریکی، کاهش هزینه های مختلف و مرتبط با خدمات برق ، کسب نتیجه ی چند برابری از سرمایه گذاری اولیه ، کاهش تولید و انتشار گازهای گلخانه ای آلودگی های صوتی  و ... اشاره کرد.

برای ایجاد انرژی گرمایی در یک ساختمان می‌توان از انواع چیلر( جذبی ، تراکمی) و توسط  آب گرم خانگی نتیجه خوبی گرفته و در مدت زمانی کوتاه فضای بزرگی را گرم کنید بنابرین   استفاده از چیلر در  فضاهایی با متراژ بزرگترانتخابی معقول و مناسب به نظر میرسد .
به کمک انواع صنعتی چیلر ها  میتوان گرمای تولید شده در زمینه های صنعتی را جهت ایجاد سرمایش به کار برده و  توربین های  گازی و ژنراتورهای الکتریکی  را استفاده و نگهداری نمود .

مزایای چیلرهای جذبی نسبت به چیلرهای تراکمی چیست ؟

۱ – ضریب اطمینان بالا در چیلرهای جذبی

۲ – استهلاک پائین تر و عمر بالای چیلرهای جذبی به دلیل کم بودن قطعات متحرک

۳ – هزینه‌های  پایین تر برای تعمیر و نگهداری

۴ – سروصدا و لرزش کمتر

۵ –نیاز به فضای نصب کم تر


برای اطلاع از قیمت چیلر اینجا کلیک کنید.

فن کویل ها چگونه کار می کنند؟

فن کویل ها (به انگلیسی: Fan coil) جهت ایجاد سرمایش و گرمایش و به‌طور کلی تهویه مطبوع در ساختمان‌های مسکونی، تجاری و صنعتی به کار میروند . ساختار کلی فن کویل ها بسیار مشابه به یکدیگر بوده  و از مجموعه ای از کویل ها  (چند ردیف لوله خم خورده) و یک فن تشکیل شده اند.

عملکرد فن کویل به چه شکل میباشد 

کویل ها، آب گرم یا سرد را از واحد مرکزی گرفته و در تهویه مطبوع از آن استفاده می کنند. در ساختمان های مدرن امروزی فن کویل ها بوسیله سیستم  های مدیریت انرژی ساختمان (BMS)  کنترل می شود.آب سرد یا گرم از درون کویل های یک   فن کویل جهت ایجاد تغییر وضعیت فضا منتقل می شوند، تجهیزات مورد استفاده در تهویه مطبوع ساختمان ها شامل  چیلر یا برج خنک کننده برای سرد کردن  و  بویلر و هیتر برای گرم کردن می باشند. 

عملکرد  فن کویل  ها به طور معمول به دو حالت  میباشد  در حالت  اول فن کویل سرما و گرمای مورد نیاز را ایجاد کرده و هوای تولید شده و تازه به وسیله‌ی هوارسان مرکزی و توسط کانال‌هایی که توزیع هوا را به عهده دارنددر مکان  مورد نظر منتشر  خواهد شد و به این ترتیب  تهویه مناسب، در این فضا شکل خواهد گرفت .

در این حالت تنظیم میزان گرما و سرمای خروجی توسط ترموستات و با روشن و خاموش کردن فن انجام شده ولی در حالت دوم  فن کویل  علاوه بر  تأمین برودت و حرارت مورد نیاز، تأمین هوای تازه  ومطبوع را هم  بر عهده دارد.در حالت دوم  فن دستگاه، با کشیدن هوای تازه از راه دریچه‌ های موجود در بخش پشتی فن کویل، هوا را در فضای مورد نظر پخش  خواهد کرد در حالت دوم از  هزینه‌های اضافه ازقبیل هزینه‌ی مربوط به دستگاه‌ها و سیستم‌های هوارسان مرکزی و تجهیزات مورد نیاز آن‌ها کاسته خواهد شد . عدم وجود فیلتراسیون بر روی هوای تازه ازمعایب حالت دوم میباشد .


اصفهان فن کویل نحوه عملکرد فن کویل



نحوه کارکرد چیلر


در تعریف چیلر میتوان گفت چیلر (Chiller) ماشینی است که  به وسیله سیکل تبرید تراکمی یا سیکل تبرید جذبی  گرمای مایع را جذب کرده و آن را خنک میکند.

احتمالا فکر میکنید که این جمله فنی و تخصصی بوده و متوجه آن نشده اید. در تعریف ساده تر میتوانیم بگوییم  چیلر ماشینی است که گرما را از مایع گرفته وبعد توسط قطعاتی  ای به نام  برج خنک‌کننده (cooling tower) و کندانسور(condenser) گرما را  جذب کرده  و از سیکل خارج  مینماید که  از طریق همین مایع سرد و خنک شده دمای محیطی که چیلر در آن  قرار گرفته  خنک و مطبوع خواهد شد .


نحوه کارکرد چیلر به چه صورت بوده و به چند دسته تقسیم خواهد شد ؟


در چیلرها توسط سیکل تبرید (تراکمی یا جذبی) حرارت و گرما  از سیال واسطه (که معمولاً آب میباشد ) گرفته  میشود  و به وسیله ی  کندانسور به محیط بیرون انتقال خواهد یافت.

 سیال واسطه و یا آب  که خنک شده  به فضای مورد نظر انتقال مییابد  و مجدداً پس از بازگشت این سیال به چیلر حرارتبه محیط برگشته و دفع میشود .

به طور کلی دو نوع چیلر تراکمی  و جذبی  بر اساس اینکه در روند دفع حرارت در چیلر از سیکل تبرید تراکمی استفاده میشود یا سیکل جذبی وجود دارد.